x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlad Voiculescu spune că cel care trebuia să-l anunțe pe Cîțu despre ordinul de carantinare este Raed Arafat

Vlad Voiculescu spune că cel care trebuia să-l anunțe pe Cîțu despre ordinul de carantinare este Raed Arafat

16 Apr 2021   •   11:02
Vlad Voiculescu spune că cel care trebuia să-l anunțe pe Cîțu despre ordinul de carantinare este Raed Arafat
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că cel care trebuia să îl anunțe pe Florin Cîțu despre ordinul de carantinare este Raed Arafat. Totuși, întrebat dacă este de părere că a fost sabotat de Raed Arafat, fostul ministru Vlad Voiculescu a spus că nu a simțit acest lucru.

„Referitor la cine trebuia să informeze premierul, există un comitet tehnico-științific care este condus, are un președinte. Și acest președinte este dr. Raed Arafat. (..) Acesta este parcursul: dr. Raed Arafat, MAI, structura unde este sediul materiei. MAI carantinează localități, nu Ministerul Sănătății. Da, dacă ar fi trebuit să îl informeze cineva, probabil că ar fi fost (Raed Arafat – n.r.)”, a spus fostul ministru al Sănătății.

Vlad Voicuelscu a mai precizat că nu credere că dr. Andreea Moldovan și el au fost demis din cauza ordinului, în contextul în care, în realitate, acesta nu producea efecte.

Acesta spune că dacă ordinul ar fi fost o problemă cu ordinul semnat de dr. Andreea Moldovan, aceasta putea fi rezolvată, pentru că putea fi revocat.

„Lucrurile acestea, într-o echipă se rezolvă în circa 15 minute. Ordinul putea fi abrogat. Ordinul oricum nu era aplicabil până nu exista o metodologie a INSP. Ordinul nu își producea efecte imediat și ordinul nu carantinează localități. Ordinul stabilește niște date pe baza cărora pot fi luate decizii care se iau la nivel politic”, mai spune Voiculescu.

Întrebat dacă USR PLUS ar trebui să iasă de la guvernare, Vlad Voiculescu a declarat că aceastp decizie trebuie luată de Alianță, însă a punctat că „Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie în momentul acesta și asta din perspectiva celor întâmplate recent, care arată o lipsă maturitate politică, dar și felul în care dumnealui înțelege să ia decizii care să pună în pericol însăși guvernarea”.

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu raed arafat