x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zamfir: Refuzul lui Cîţu de a explica de ce s-a împrumutat cu o sumă atât de mare, o încălcare flagrantă a Constituţiei

Zamfir: Refuzul lui Cîţu de a explica de ce s-a împrumutat cu o sumă atât de mare, o încălcare flagrantă a Constituţiei

04 Feb 2020   •   13:24
Zamfir: Refuzul lui Cîţu de a explica de ce s-a împrumutat cu o sumă atât de mare, o încălcare flagrantă a Constituţiei

Preşedintele Comisie economice a Senatului, Daniel Zamfir, a afirmat, marţi, în deschiderea lucrărilor comune cu Comisia de buget-finanţe, că refuzul ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, de a da curs invitaţiei la audieri reprezintă "o încălcare flagrantă" a Constituţiei.


"Faptul că noi solicităm ca ministrul Finanţelor să explice public pentru ce s-a împrumutat într-o perioadă atât de scurtă cu o sumă atât de mare de bani şi el refuză să explice public asta, eu cred că este, până la urmă, un scuipat direct în faţa românilor. Ce măsuri credeţi că trebuie să luăm împotriva acestei atitudini? Este fără doar şi poate o încălcare flagrantă a Constituţiei României şi a Regulamentului Senatului", a declarat Zamfir.

Senatorul a arătat că era obligaţia ministrului Finanţelor să vină în faţa Parlamentului.

"Suntem în această situaţie: un ministru refuză să vină în faţa comisiilor parlamentare. Că nu dă doi bani pe noi ca parlamentari, asta am înţeles-o, dar eu cred că obligaţia lui era să vină în faţa Parlamentului, pentru că aceste explicaţii trebuie să le dea românilor. Noi suntem, buni, răi, aşa cum suntem, suntem reprezentaţii românilor", a adăugat Daniel Zamfir.

Pe ordinea de zi de marţi a comisiilor de buget şi economică din Senat era prevăzută analizarea aspectelor referitoare la impactul major al politicii de creditare derulată de Ministerul Finanţelor Publice, "respectiv contractarea sistematică de datorie publică, precum şi alte aspecte referitoare la politicile publice derulate de Ministerul Finanţelor Publice".

Ministrul Florin Cîţu, a solicitat Comisiei de buget din Senat reformularea invitaţiei de audiere a sa pe acest subiect, precizând că băncile comerciale se ocupă de politica de creditare şi nu instituţia pe care o conduce. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Daniel Zamfir