x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 153 de milioane de euro pentru bucureşteni

153 de milioane de euro pentru bucureşteni

de L. Budin    |    25 Sep 2019   •   11:30
153 de milioane de euro pentru bucureşteni

Primarul general Gabriela Firea a avut o întâlnire de lucru cu coordonatorii programelor sociale și de sănătate gestionate de Primăria Capitalei, prin instituțiile subordonate. Au fost reamintite investiţiile realizate în plan social şi pentru sănătatea bucureștenilor.

 

În ultimii trei ani, aproximativ 140.000 de bucureşteni au beneficiat de stimulente financiare în valoare de 153 de milioane de euro, acordate de Primăria Capitalei prin Direcţia de Asistenţă Socială, prin Centrul pentru Tineret și prin Centrul pentru Seniori. Astfel, începând din 2017, în București s-au acordat, prin Direcţia de Asistenţă Socială, mai multe categorii de stimulente financiare: stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu dizabilități, în cuantum de 500 de lei/lună - 48.513 beneficiari; stimulent financiar pentru copiii cu dizabilități, în cuantum de 1.000 de lei/lună - 5.390 de beneficiari; stimulent financiar pentru nou-născuţi, în cuantum de 2.500 de lei net/nou-născut - 40.723 de beneficiari; ajutor social comunitar pentru familia monoparentală – 156 de beneficiari; vouchere Materna, în cuantum de 2.000 de lei pentru medicamente şi investigaţii medicale - 21.461 de beneficiari; sprijin financiar pentru rechizite, pentru prevenirea abandonului şcolar, în cuantum de 450 de lei – 699 de beneficiari.

Prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, ASSMB, Primăria Capitalei acordă următoarele categorii de sprijin financiar: programul FIV - „O șansă pentru cuplurile infertile”, programul „Newborn”, derulat prin Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sîrbu, proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice” (beneficiari fiind elevii din București), proiectul „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente”, proiectul „Sănătate prin Sport” ş.a.m.d. Totodată, Primăria Capitalei mai acordă Premiu şi Diplomă de Onoare pentru cuplurile longevive, sprijin financiar pentru decontarea ochelarilor de vedere la seniori, stimulente financiare pentru familiile tinere şi sprijin pentru formarea şi angajarea tinerilor. 

×
Subiecte în articol: gabriela firea