x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 2.000 de mediciniști - din amfiteatre, direct în prima linie

2.000 de mediciniști - din amfiteatre, direct în prima linie

26 Noi 2020   •   19:00
2.000 de mediciniști - din amfiteatre, direct în prima linie

Aproape 2.000 de studenți la Medicină vor învăța meserie în cel mai dur mod: alături de cadrele sanitare aflate în prima linie, în lupta cu noul coronavirus. Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari au fost semnate marți, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la nici o săptămână de la intrarea în vigoare a OUG 197/18.11.2020

„Cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii Ordonanțe s-au înscris, în mod voluntar, 1.992 de studenți, dintre care 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe”, a anunțat DSU pe pagina de Facebook.  În perioada următoare, vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară. 

 

Studenții vor ajuta ca personal mediu, iar la finalul fiecărei luni fiecare voluntar va primi un premiu în cuantum de 2.500 de lei. Cei care vin din alte localități decât centrele universitare unde studiază vor primi diurnă, cazarea și masa gratuite. 

 

×