x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 375 de milioane de euro pentru alimente și vouchere acordate elevilor și persoanelor vârstnice

375 de milioane de euro pentru alimente și vouchere acordate elevilor și persoanelor vârstnice

01 Iul 2020   •   14:06
375 de milioane de euro pentru alimente și vouchere acordate elevilor și persoanelor vârstnice

Circa 400.000 de elevi care provin din familii cu venituri mici vor primi vouchere pentru achiziţionarea de rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte,  potrivit Planului Național de Investiții și Relansare Economică (PNIRE). Banii alocați se ridică la 30 de milioane de euro. 

"Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflaţi în risc de sărăcie severă, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Beneficiari: 400.000 copii. Buget alocat: 30 milioane de euro", se arată în PNIRE, la capitolul "Măsuri de protecţie socială".

Vor mai fi acordate și pachete alimentare şi de igienă corporală pentru persoanele vulnerabile:

"Sprijin pentru persoanele aflate în situaţii de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare prin oferirea de pachete alimentare şi pachete de igienă corporală; Beneficiari: 1,18 milioane persoane; Buget alocat: 225 milioane de euro".

Se mai distribuie vouchere pentru mese calde destinate persoanelor cu vârste de peste 75 de ani care au venituri sub venitul minim garantat, de care vor beneficia 250.000 de oameni. Banii alocați se ridică la 100 milioane de euro. 

×