x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 600 de copii, aşteptaţi la „Grădiniţa de vacanţă”

600 de copii, aşteptaţi la „Grădiniţa de vacanţă”

02 Iul 2019   •   10:50
600 de copii, aşteptaţi la „Grădiniţa de vacanţă”

Primăria Sectorului 1 din Capitală a reluat, în această vară, programul „Grădiniţa de vacanţă” demarat anul trecut. Astfel, opt grădiniţe de pe raza Sectorului 1 vor rămâne deschise în perioada 1 iulie - 30 august, de luni până vineri, pentru a veni în sprijinul părinţilor care nu au cu cine să îi lase pe cei mici în timp ce sunt la serviciu. 

Concret, aproximativ 600 de copii vor putea merge la grădiniţă şi pe timpul vacanţei de vară, a anunţat, ieri, primarul Dan Tudorache.

„Primăria oferă tot ce poate oferi «grădiniţa de vară»: mâncare, şi activităţi, şi plata educatorilor sau profesorilor. În jur de 600 de copii beneficiază de acest program. Sunt opt grădiniţe deschise. (...) Este un program flexibil. Este o grădiniţă pentru copii, dar şi pentru părinţi. Părinţii au serviciu. Orice părinte îşi doreşte să aducă copilul să stea în aer liber, să mănânce sănătos şi să se distreze. Dacă grădiniţa unde copilul se duce de obicei nu este deschisă, el se poate duce la altă grădiniţă din cele deschise. Totul este gratis”, a spus Tudorache, precizând că părintele trebuie să facă o solicitare în acest sens. Singura condiţie este să locuiască în acest sector.

Sectorul 1 are cele mai multe grădiniţe dechise în timpul vacanţei de vară, însă potrivit listei publicate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), sunt şi în celelate sectoare: cinci - în sectorul 5 și câte două pentru sectoarele 2, 3, 4 şi 6.

 

În timpul vacanţei de vară, preşcolarii vor participa la activităţi extracurriculare şi extraşcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creaţie, iniţiere în lucrul cu calculatorul sau excursii tematice.

×