x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ana, de 21 de ani, vrea să-i ajute pe cei infectaţi. Îngerul voluntar din comuna Vârfuri

Ana, de 21 de ani, vrea să-i ajute pe cei infectaţi. Îngerul voluntar din comuna Vârfuri

de L. Budin    |    31 Mar 2020   •   11:01
Ana, de 21 de ani, vrea să-i ajute pe cei infectaţi. Îngerul voluntar din comuna Vârfuri

Ana Gabriela Semănaru e în anul III la o şcoală sanitară postliceală din judeţul Dâmboviţa şi a făcut cerere pentru a lucra ca voluntar la Spitalul Orăşenesc din Pucioasa. Acolo urmează să vină pacienţi infectaţi cu coronavirus, însă unitatea nu are de niciunele. Ana şi familia ei au urmărit Teledonul de la Atena 3 şi fiecare a trimis SMS la numărul afişat, sperând astfel ca spitalul din urbe să figureze pe harta beneficiarilor.

 

Când a aflat că toate şcolile urmează să fie închise, Ana, 21 de ani, din comuna Vârfuri, Dâmboviţa, s-a dus aţă la Spitalul Orăşenesc din Pucioasa, ca să-şi depună cererea cum că vrea să lucreze ca voluntar în unitatea respectivă. Şi-a lăsat cerere şi la serviciul de ambulanţă din localitate. În ambele locuri i s-a răspuns că, deocamdată, nu se primesc elevi, dar a primit asigurări că este pe lista scurtă şi că va fi chemată de îndată ce va fi nevoie.

 

La Camera de Gardă

Anul trecut, pe când era în anul II de studii la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgovişte, tânăra de 21 de ani a vrut cu tot dinadinsul să facă practică la Spitalul din Pucioasa – deşi colegii ei fuseseră trimişi la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Ana a insistat însă să se ducă acolo unde începătorii nu prea se-nghesuie. Conştiincioasă şi săritoare, a ajuns să fie apreciată de cadrele medicale, aşa că şi-a petrecut şi vacanţa de vară şi cea de iarnă la Camera de Gardă. Şi de Revelion a fost acolo, fără să simtă că face un sacrificiu şi fără să aştepte recompense.

 

Fără dotări, în prima linie

Anul acesta, după declararea pandemiei, lucrurile au evoluat rapid în Pucioasa. Hotelul Ceres a fost transformat în centru de carantină, iar spitalul orăşenesc a devenit unitate-suport pentru tratarea celor infectaţi cu coronavirus. Primarul oraşului, Constantin Ana, s-a plâns că spitalul nu are nici aparatura medicală, nici echipamentul de protecţie necesar, nici personal medical pentru a face faţă noilor sarcini. Edilul a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar a aflat că toate fondurile sunt direcţionate către Spitalul de Urgenţă din Târgovişte. Aşa că primarul a cerut sponsorizări şi are intenţia să investească totul în unitatea sanitară din urbe.

Eleva Ana Semănaru ştie de toate aceste probleme. Aşa că, în ziua în care s-a organizat Teledonul, a pus mâna pe telefon şi a trimis un SMS, în care a menţionat spitalul din oraş şi numele medicului de gardă. Fiindcă fiecare SMS însemna o donaţie de 2 euro, tânăra şi-a mobilizat întreaga familie şi prietenii ca să doneze, a distribuit anunţul pe Facebook, ba l-a convins şi pe preotul din Vârfuri să dea mai departe îndemnul. Speră să se fi adunat cât mai mulţi bani – şi speră să fie chemată la spital, ca să ajute, aşa cum îşi doreşte. „Nu mi-e frică, asta e meseria pe care mi-am ales-o”, spune ea simplu.

 

 

 

 Stochița Radu Ioan, un alt tânăr originar din Dâmboviţa, a organizat o campanie de strângere de fonduri şi a reuşit să adune peste 12.000 de euro care, speră el, vor ajunge cât mai repede în contul Spitalului Orăşenesc Pucioasa. „Sper că încheierea campaniei nu va însemna sfârșitul solidarității în zona noastră”, scrie el pe contul de Facebook.

 

 

 

 

 

×