x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Apare Registrul electronic al zilierilor

Apare Registrul electronic al zilierilor

de Adrian Stoica    |    15 Iul 2020   •   10:43
Apare Registrul electronic al zilierilor
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Registrul electronic de evidență a zilierilor va deveni obligatoriu începând cu data de 25 iulie. Iniţial, el ar fi urmat să înlocuiască registrul tipărit al zilierilor din luna februarie a acestui an, dar în lipsa unei metodologii de completare și transmitere a datelor, intrarea lui în vigoare s-a amânat. 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a pus acum în dezbatere publică un ordin ce conține metodologia de completare a registrului electronic de evidență a zilierilor. Potrivit acestuia au obligația de a înființa, completa și transmite Registrul electronic de evidenţă a zilierilor, beneficiari de lucrări cu caracter ocazional, definiţi conform art. 1 alin.(1) lit. b) din Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Pentru înființarea Registrului electronic de evidenţă, beneficiarul va obține un număr de utilizator și o parolă de la Inspectoratul teritorial de muncă (ITM) în a cărui rază teritorială își are sediul firma. 

Documente necesare

Beneficiarul va depune la sediul ITM competent, fizic sau prin e-mail, o serie de documente precum cerere pentru eliberarea numelui de utilizator și a parolei, copie după actul de identitate al beneficiarului, copie după certificatul de înregistrare al firmei, copie după actul de identitate al reprezentantului legal al beneficiarului sau, după caz, al persoanei împuternicite de către acesta etc.

 

Registrul se va completa de către beneficiar sau de către una sau mai multe persoane împuternicite cu ajutorul aplicației informatice „Inspecția Muncii”, în conformitate cu instrucțiunile de utilizare obținute de pe pagina de internet a Inspecției Muncii.
 

Conform legislaţiei în vigoare, zilierii nu pot lucra la același beneficiar o perioadă mai mare de 90 de zile cumulate în același an.
 

×