x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Arhiepiscopul Pimen a încetat din viaţă

Arhiepiscopul Pimen a încetat din viaţă

21 Mai 2020   •   14:20
Arhiepiscopul Pimen a încetat din viaţă

La o lună după ce s-a infectat cu coronavirus, arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a încetat din viață la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Înaltul ierarh avea 90 de ani.

La data de 20 aprilie, după ce a fost testat pozitiv, Pimen a fost transportat de la Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD şi a fost mai apoi intubat, în urma complicaţiilor pulmonare apărute. A primit diverse scheme de tratament şi mai multe doze de plasmă, prelevată de la pacienţii vindecaţi de COVID-19.

Înaltpreasfinţitul va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava. „Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene”, au spus reprezentanţii Patriarhiei Române.

Cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul.

 

 

 

×