x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Atenţionare de călătorie. Regatul Ţărilor de Jos, cod galben pentru furtuna Ciara

Atenţionare de călătorie. Regatul Ţărilor de Jos, cod galben pentru furtuna Ciara

11 Feb 2020   •   10:13
Atenţionare de călătorie. Regatul Ţărilor de Jos, cod galben pentru furtuna Ciara

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, până miercuri, teritoriul olandez va fi afectat de furtuna Ciara, fiind emis un nou cod galben de vânt.

Conform prognozelor, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES, sunt aşteptate precipitaţii şi rafale de vânt cu viteze de până la 75-100 km/h terestru şi 110 km/oră pe mare.

Din cauza vântului puternic, sunt prevăzute întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze. Totodată, autorităţile locale informează cu privire la posibilitatea perturbării circulaţiei rutiere şi feroviare din cauza căderilor de copaci pe carosabil sau pe calea ferată.

Se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condiţiile meteo şi să respecte semnalizările temporare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet haga.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

AGERPRES

×