x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Birourile de tip „open space“ creează anxietate angajaţilor

Birourile de tip „open space“ creează anxietate angajaţilor

08 Mar 2020   •   20:30
Birourile de tip „open space“ creează anxietate angajaţilor

Birourile open space creează anxietate angajaţilor, relevă cercetările de la două universități americane. Potrivit studiilor, cererile de concediu medical sunt cu 60% mai mari în open space decat în birourile individuale.

Birourile open space sunt obositoare și aduc anxietate. Cercetătorii de la două universități americane au constatat că spațiile open space îi fac pe angajați mai puțin productivi. Cererile de concediu medical sunt cu 60% mai mari în open space decât în birourile individuale.

„Mulţi dintre angajaţi apelează la soluţii de izolare fonică, punându-şi căşti pe urechi sau alegând să ocupe una dintre miting room-uri pe care le folosesc pentru întâlnirile cu ei înşişi, pentru sarcinile ce-i solicită foarte mult”, a declarat Lavinia Ţânculescu, doctor în psihologie, membru al Asociaţiei de Psihologie Industrială şi Organizaţională.

Unii șefi de companii oferă tot mai mult în ultima vreme zone de relaxare, jocuri și chiar spații mai mari. O soluție salvatoare este crearea propriului univers, spun psihologii. Plantele, obiectele personalizate, dar si pauzele cresc buna dispozitie.

„Ai nevoie de o zonă în care oamenii care vor să se concentreze să poată funcţiona, biblioteca companiei să-i spunem, zone special amenajate pentru a se vorbi la telefon”, a declarat George Didoiu, director tenant services al unei firmei specializate în imobiliare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: anxietate angajaţi