x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social București: Contract de 68 de milioane de euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare

București: Contract de 68 de milioane de euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare

03 Ian 2020   •   18:14
București: Contract de 68 de milioane de euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a semnat un contract de finanţare pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniţei, Cheile Turzii şi Henri Coandă, co-finanţat din Fondul de Coeziune.

„Record de fonduri europene atrase de Primăria Capitalei în ultimii trei ani! Am semnat contractul de finanţare aferent proiectului de «Extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniţei, Cheile Turzii şi Henri Coandă din Municipiul Bucureşti», proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, ce presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi reconfigurarea sistemului de apă uzată din aria de proiect, în valoare de aproximativ 68 de milioane euro”, scrie primarul general, într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea menţionează că de la preluarea mandatului a semnat alte 13 contracte cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, cu o valoare totala de aproximativ 279 milioane de euro, ce vizează achiziţia a 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, precum şi modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea.

„De asemenea, Primăria Capitalei a atras fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 pentru «Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa a II a», cel mai mare proiect de mediu din România, cu finanţare europeană, în valoare totală de 360 de milioane de euro, şi lucrează la documentaţia necesară pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea a peste 200 km din reţeaua primară prin POIM, în valoare de aproximativ 213 milioane de euro. Astfel, Primăria Capitalei atrage, în total, aproximativ 920 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, prin care dezvoltă importante proiecte menite să asigure bucureştenilor un nivel de trai comparabil cu al oricărei alte capitale europene”, precizează Firea.

AGERPRES

×