x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bucureștiul cultural, pentru turiștii români și străini

Bucureștiul cultural, pentru turiștii români și străini

de Diana Scarlat    |    12 Iun 2019   •   12:09
Bucureștiul cultural, pentru turiștii români și străini

Promovarea Bucureștiului se face acum și prin latura culturală a Capitalei, prin activități care se adresează direct vizitatorilor. Compania Municipală Turistică București a lansat, la începutul acestei săptămâni, o serie de evenimente menite să-i atragă pe cei care își fac timp să cunoască orașul și din perspectiva vieții artistice.

 

Sala Oglinzilor, din incinta Teatrului Elisabeta, găzduiește acum prima expoziție de pictură dedicată turiștilor care vizitează Capitala. Ideea pe care a lansat-o compania Primăriei Capitalei este aceea de a aduce vizitatorii, români sau străini, cât mai aproape de viața culturală reală, vie, a orașului, astfel încât cei interesați de detalii să poată admira arhitectura clădirilor istorice, din interior, dar și artiștii contemporani. Expoziția de pictură „Rooftops in Bucharest”, a  pictorului Dragoș Botezat, este prima din această serie de evenimente culturale.

„Este o altă viziune a promovării Bucureștiului cultural. Avem mai multe proiecte, printre care se numără deschiderea Muzeului Dracula, dar și crearea unei platforme care să conțină toate informațiile de care are nevoie orice turist ajuns în Capitala României”, a explicat, pentru Jurnalul, Oana Dănilă, director al departamentului Strategii și Proiecte din cadrul Companiei Municipale Turism București. Agențiile de turism și ghizii care vor să le ofere vizitatorilor o nouă perspectivă pot aduce grupurile de turiști la Teatrul Elisabeta, pentru această expoziție, iar compania municipală este deschisă pentru colaborări, pentru toate activitățile care vor urma.

Compania Municipală „Turistica” este o societate comercială care are menirea de a vinde, iar eu, care de 25 de ani mă ocup cu vânzarea destinațiilor turistice, nu văd Bucureștiul ca pe un oraș, ci ca pe un muzeu sau ca pe o expoziție, care trebuie să aibă cât mai mulți turiști la coadă, să prindă bilete la acest obiectiv.

Oana Dănilă, Compania Municipală de Turism București

 

 

 

×