x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce activităţi poţi face în perioada de restricţii

Ce activităţi poţi face în perioada de restricţii

15 Apr 2020   •   20:10
Ce activităţi poţi face în perioada de restricţii

Dacă ai făcut curăţenie prin toată casa, dacă ai obosit uitându-te la televizor şi ţi se pare că te plictiseşti de moarte, află că mai sunt multe activităţi interesante pe care le poţi face în perioada restricţiilor impuse de pandemie.

 

Învaţă ceva nou: asta e provocarea cea mai interesantă a acestei perioade. Că înveţi să faci pâine, să tricotezi, să cânţi la chitară, orice vrei să exersezi e un câştig.

Multora li se pare o activitate neinteresantă, dar grădinăritul îţi poate ocupa timpul la modul cel mai plăcut şi mai util. Nu e nevoie să ai la dispoziţie o curte pentru asta: poţi să-ţi plantezi singur, în jardinierele de pe balcon, seminţe de roşii, de plante aromatice (busuioc, oregano) sau de flori. Urmăreşte cum se dezvoltă plantele, udă-le în mod constant, adaugă-le îngrăşăminte – într-un final, vei culege, cu bucurie, roadele. Dacă stai la bloc, ieşi pe spaţiul verde din faţă şi pune în pământ bulbi sau răsaduri luate din piaţă.

O altă activitate, pe care ai amânat-o poate de multe ori, e să-ţi pui ordine în hârtii şi în fotografii. Fă o selecţie printre documente, aruncă tot ce nu-ţi mai trebuie, păstrează ceea ce e bun în dosare compartimentate şi etichetate. La fel cu fotografiile: alege-le pe cele mai reuşite şi lipeşte-le în albume foto, neuitând să adaugi fiecărei poze o scurtă explicaţie, spre aducere-aminte.

 Nu uita să faci exerciţii zilnic: fie mici mişcări de înviorare, fie câteva zeci de minute pe bicicleta de fitness, fie pur şi simplu exerciţii de respiraţie, care alungă anxietatea şi aduc bună dispoziţie.

Curat în dulap

Mai mult ca oricând, e timpul să-ţi faci curat prin dulapuri. Triază hainele vechi, rupte, pe cele pe care le păstrezi doar din motive sentimentale şi care îţi ocupă locul degeaba, pe cele pe care nu le-ai mai purtat decât o dată dau de două ori, dar pe care nu te înduri să le arunci fiindcă ai dat bani pe ele. Lucrurile în stare bună pot fi spălate şi strânse în saci, pe care îi vei dona când se vor întoarce timpurile normale.

Ţine un jurnal. Vei vedea că simplul fapt de a nota întâmplările zilnice îţi aduce un sentiment de împlinire şi de uşurare – ba chiar te va îndemna să cauţi experienţe noi, demne de a fi consemnate.

 

 

 

×