x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce plante sunt benefice în casă

Ce plante sunt benefice în casă

21 Feb 2019   •   20:10
Ce plante sunt benefice în casă

În timp ce unele plante te ajută să îți revii atunci când ești obosit și îți menține o bună sănătate fizică și psihică, altele sunt renumite că îți aduc prosperitate materială, noroc și  bună înțelegere.

Cactușii au proprietatea de a absorbi dioxidul de carbon și elimină oxigen. Este bine ca aceștia să fie așezați lângă televizor sau laptop întrucât neutralizează undele electromagnetice.

Begoniile, pe lângă faptul că sunt flori foarte frumoase, au reputația că te ajută să ai mai multă răbdare, iar certurile și supărările vor fi mai rare în casă. Și violetele alungă stările emoționale exagerate și îți menține echilibrul psihic.

Despre mușcate  se spune că înlătură oboseala și durerile de cap, iar lavanda elimină toxinele, combate insomnia și depresia. 

Deși considerat condiment, rozmarinul alungă depresia. Salvia, o altă plantă-mirodenie, ține departe bacteriile și atrage energiile pozitive.

Pe lângă proprietățile sale terapeutice, Aloe Vera neutralizează influențele negative și previne accidentele casnice. Și iedera purifică aerul, elimină toxinele și aduce noroc și sănătate.

Ficusul elimină formaldehida din mobilă, zugrăveală și tapet. Este recomandat mai ales în încăperile  cu mochetă pentru că absoarbe compușii organici volatili conținuți în adeziv.

O plantă aproape indispensabilă în locuințele aflate în orașe mari și poluate este feriga, aceata menținând un aer curat în casă. Ferigile sunt și decorative dacă le pui în coșuri suspendate.

 „Arbustul banilor”, Pachira Aquatia, dar și „arborele de jad”, Crassula ovata te ajută să scapi de grijile materiale. Pentru a echilibra însă energiile din casă, Bonsaiul îți îndreaptă gândurile și spre partea spirituală a vieții.

Florile iubirii

Trandafirii sunt considerați sacrii pentru că aduc dragoste și vindecare.  Românii îndrăgesc și busuiocul, despre care legenda spune că ajută fetele nemăritate să își viseze ursitul  dacă își pun o rămurică sub pernă de Sfantul Andrei, Bobotează, Dragobere, 1 Martie și în noaptea de Sânziene. Și salcia aduce noroc în iubire, oferă protecție și alungă spiritele rele iar arbuștii tropicali Yucca și Dracaena sunt considerați plantele cuplului.

 

×
Subiecte în articol: plante benefice casa