x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ceremonii restrânse, de Ziua Veteranilor

Ceremonii restrânse, de Ziua Veteranilor

de Monica Cosac    |    12 Noi 2020   •   10:20
Ceremonii restrânse, de Ziua Veteranilor

Ziua Veteranilor este celebrată, în fiecare an, la 11 noiembrie, dată ce marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. Cu acest prilej, în București și în garnizoanele în care există unități militare care au executat misiuni în teatrele de operații au fost organizate ceremonii militare și religioase în format restrâns. În București, la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului au fost depuse coroane de flori, dar, spre deosebire de anii precedenți, ceremonia s-a desfășurat fără public, din cauza pandemiei de coronavirus. 

La ora 11.00, în data de 11.11.1918, a intrat în vigoare armistiţiul semnat, cu câteva ore înainte, de Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, semnificaţia acestei zile este legată şi de faptul că, pe 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan. 

 

România a pierdut 30 de militari în misiunile din teatrele de operaţii, în perioada 1996-2019, iar alţi peste 200 au fost răniţi. 

 

×