x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Chirurg de la Spitalul Universitar de Urgență din București, decedat de COVID-19

Chirurg de la Spitalul Universitar de Urgență din București, decedat de COVID-19

de Monica Cosac    |    20 Mai 2020   •   08:00
Chirurg de la Spitalul Universitar de Urgență din București, decedat de COVID-19

Medicul Cătălin Bărbulescu, de la Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB) a murit, luni seara, în urma infecției cu noul coronavirus, a transmis, ieri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Medicul în vârstă de 65 de ani era specializat pe chirurgie toracică și suferea și de alte afecțiuni. El a luat virusul de la o pacientă, posibil în timpul unei intervenții chirurgicale.

„Colegul nostru, dr. Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară (luni seara- n.red.). Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi (n.r.- ieri) prima pierdere în această luptă cu vremurile”, este mesajul postat, ieri dimineață, pe pagina de Facebook a spitalului din Capitală.

La începutul lunii aprilie, în Spitalul Universitar de Urgență București au fost testate pozitiv pentru coronavirus 35 de cadre medicale și 75 de pacienți. În total, 2.625 de persoane din rândul personalului medical sunt infectate, în prezent, cu noul coronavirus, iar 16 dintre acestea și-au pierdut viața din această cauză.

×