x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social CNR UNESCO cere salvarea muzeului entografic Bran

CNR UNESCO cere salvarea muzeului entografic Bran

de L. Budin    |    17 Feb 2020   •   10:43
CNR UNESCO cere salvarea muzeului entografic Bran
Sursa foto: Credit foto: Silviu Boboc

Comisia Naţională a României pentru UNESCO susţine demersurile privind salvarea de la executarea silită a Secţiei Etnografice a Muzeului Național Bran.

„Secția Etnografică în Aer Liber este organizată încă din anul 1960 în parcul din vecinătatea Castelului Bran, iar pe o suprafață de 9.610 mp prezintă principalele tipuri de gospodării și locuințe, anexe gospodărești, construcții economice și instalații de prelucrare a lemnului și țesăturilor de lână, acționate hidraulic”, se spune într-un comunicat de presă al CNR UNESCO.

„Ne exprimăm sprijinul față de entitățile care susțin necesitatea salvării acestui important obiectiv cultural și solicităm autorităților competente identificarea unei soluții pentru a preîntâmpina degradarea sau distrugerea acestui patrimoniu cultural național, în conformitate cu Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice”, se precizează în document.

CNR UNESCO a fost înființată în 1956, la data aderării României la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, şi acordă consultanță de specialitate Guvernului în toate problemele care privesc activitatea acestui organism internaţional. 

 

Credit foto: Silviu Boboc

×