x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Concurenţă mare la Rezidenţiat

Concurenţă mare la Rezidenţiat

de Monica Cosac    |    09 Dec 2019   •   07:32
Concurenţă mare la Rezidenţiat

Aproape 8.900 de absolvenţi de Medicină şi Farmacie au susținut, ieri, concursul de intrare în Rezidenţiat, care este esențial pentru viitoarea lor carieră. Ca şi anii trecuţi, examenul s-a desfășurat în şase centre universitare - București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara - sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări și a avut o durată de 4 ore.

În total, au fost puse la bătaie doar 4.710 locuri şi posturi pe cele trei domenii de pregătire (3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 la medicină dentară, 256 la farmacie şi 96 de locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI), în timp ce numărul candidaţilor înscrişi la concurs a fost de 8.876 de tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 pentru medicină, 1.740 pentru medicină dentară, 853 pentru farmacie).

Dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dat asigurări că toţi participanţii la acest concurs care vor avea punctajul mai mare de 60% vor beneficia de un loc de rezidenţiat. „Toţi cei care vor depăşi 60% din punctaj vor beneficia de un loc de rezident ca să se instruiască în specialităţile pe care ei le vor alege”, a spus dr. Moldovan, ieri, la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, precizând că este o satisfacţie pentru echipa actuală de la Ministerul Sănătăţii că a reuşit „să recupereze” această generaţie „foarte importantă” pentru medicina românească.

 

×