x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Consilierii PNL o acuză pe Clotilde Armand : Între școli nereparate și burse neplătite are trei săptămâni de concediu

Consilierii PNL o acuză pe Clotilde Armand : Între școli nereparate și burse neplătite are trei săptămâni de concediu

19 Aug 2021   •   14:33
Consilierii PNL o acuză pe Clotilde Armand : Între școli nereparate și burse neplătite are trei săptămâni de concediu

Consilierii PNL din Sectorul 1 al Capitalei solicită o ședință de îndată pentru a găsi o soluție pentru „situația disperată a școlilor din sectorul 1”: „Între școli nereparate și burse neplătite, primarul Armand are trei săptămâni de concediu, în plină stare de alertă”.

Consilierii PNL Sector 1 anunță că refuză să participe la ședința de îndată, convocată de consilierii grupului PSD pentru joi, ora 13.00.

„Motivul este foarte simplu: ordinea de zi propusă nu justifică urgența convocării unei astfel de ședințe. Mai ales că, în realitate, sectorul 1 are multe alte probleme și urgențe reale, pe care primarul și aparatul său administrativ le ignoră cu desăvârșire. Cu școlile complet nepregătite, bursele neplătite și o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni. În plină stare de alertă. De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abțină de la astfel de inițiative, după ce ani de zile a girat abuzurile și incompetența administrației primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu așa-zise comisii și soluții la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie. De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare. În schimb, solicităm o ședință de îndată pentru a găsi soluții la problemele cu adevarat grave și urgente — cea mai importantă dintre acestea este situația disperată a școlilor din sectorul 1”, transmit liberalii din Sectorul 1.

Potrivit acestora, la câteva săptămâni până la deschiderea anului școlar, în unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparații sau reabilitări, iar bursele nu au mai fost plătite din luna martie.

„Este strigătoare la cer indiferența pe care administrația actuală o arată față de educația copiilor noștri. De la lipsa lucrărilor de reparație și modernizare în școli până la neplata burselor, pur și simplu asistăm la noi recorduri ale indolenței și incompetenței administrative. Primarul Armand se laudă pe rețelele sociale cu băncuțe și podețe reparate, iar școlile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie. Și, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o ședință de îndată convocată pentru niște comisii care pot fi incluse oricând într-o ședință de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iștii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administrații de tristă amintire. Cam așa arată, în câteva cuvinte, administrația de la Sectorul 1”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Consilierii PNL afirmă că, imediat după ce primarul Armand va reveni din concediu, vor solicita răspunsuri clare și urgente la toate aceste probleme: reabilitările, reparațiile din școli, plata burselor și justificarea întârzierii plăților.

„Am atras atenția de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzați și jigniți în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună știință probleme urgente și refuză să pună în execuție hotărâri de Consiliu Local - cum este cazul acordării burselor de merit și sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanță, măcar pe o direcție să se dea senzația că se muncește…”, a mai spus Sebastian Burduja.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sector 1 Clotilde Armand