x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului buzei

Consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului buzei

de Monica Cosac    |    20 Iun 2018   •   14:14
Consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului buzei

Deşi pare greu de crezut, un control stomatologic, efectuat de două ori pe an, poate salva viaţa unui om. Pe lângă carii, stomatologul poate descopri şi eventuale leziuni sau excrescenţe anormale, care pot fi semnele unui cancer oral. Boala poate fi vindecată dacă este depistată în stadii incipiente.

În condiţiile în care incidenţa cancerelor cavităţii bucale creşte de la an la an, Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, organizează astăzi şi mâine, o campanie de consultaţii pentru depistarea cancerului buzei, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”. Mulţi pacienţi ajung prea târziu la medic, iar soluţiile terapeutice în fazele avansate ale bolii sunt limitate, spun medicii. Programările se pot face la numărul de telefon 0755.017.359.

„Orice apare anormal la nivelul cavităţii bucale: o excrescenţă, o leziune ulceroasă, o mobilitate anormală a dinţilor, chiar dacă nu prezintă niciun fel de leziune, dar încep să se mişte. Uneori, leziunile acestea maligne intraosoase determină o topire a osului şi atunci apare mobilitatea”, explică prof. dr. Alexandru Bucur. În 2016, peste 500 de români au fost diagnosticaţi cu cancer de buză. 

×