x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Consultații prin videocall, în spitalele Capitalei

Consultații prin videocall, în spitalele Capitalei

de Monica Cosac    |    09 Sep 2020   •   09:50
Consultații prin videocall, în spitalele Capitalei

Pacienții care au nevoie de sfatul unui doctor, dar nu vor să riște o infecție cu noul coronavirus mergând la spital, pot solicita medicului curant, începând din această săptămână, și consultații prin videocall. Aceste consultații sunt posibile, în premieră, în cadrul celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, prin intermediul platformei de telemedicină a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

 

Platforma de consultații medicale online, pacient.assmb.ro, a fost lansată pe 17 martie 2020, când mai multe spitale au fost închise pentru pacienți, devenind unități-suport COVID, și s-a dovedit un proiect foarte util în special pentru bolnavii cronici, care au nevoie constant de asistență medicală. Noutatea este că, acum, pacienții pot interacționa cu medicii și prin apel telefonic.

„În premieră, platforma online de evaluare medicală la distanță pacient.assmb.ro va fi și mai aproape de nevoile pacienților, în sensul în care aceștia pot interacționa direct cu medicii la care fac programări online, prin apel telefonic video (videocall) sau clasic”, au anunțat reprezentanții ASSMB.

 

Oftalmologie de la distanță

Potrivit acestora, implementarea noilor servicii de video telefonie „permite extinderea posibilităților de acordare a consultațiilor medicale în specialități foarte solicitate, precum Psihiatrie, Dermatologie sau Oftalmologie, unde, pentru emiterea unei recomandări medicale, contactul vizual între pacient și medic este de cele mai multe ori obligatoriu”.

Concret, pacientul trebuie să bifeze pe platformă opțiunea de videocall, iar medicul căruia i s-a solicitat evaluarea medicală va iniția apelul către pacient prin intermediul centralei digitale, fiind asigurată astfel confidențialitatea datelor de contact ale medicului, precum și desfășurarea consultației la distanță cu minimum de efort pentru medic și pacient. „Numărul de telefon al centralei nu va fi disponibil pentru apelare din exteriorul platformei, acest aspect contribuind la o bună gestionare a traficului de date”, precizează reprezentanții ASSMB.

 

500 de medici sunt înscriși pe platforma pacient.assmb.ro, acoperind circa 50 de specialități medicale.

Peste 7.000 de pacienți au primit, în ultimele cinci luni și jumătate, sfaturi medicale și îndrumare, iar cele mai solicitate specialități medicale au fost: Dermatologia (893 consultații), Cardiologia (516), Psihiatria (431), Gastroenterologia (422), Endocrinologia (403) și Pediatria (400).

 

 

×