x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Controale și amenzi la restaurantele din Parcul Herăstrău

Controale și amenzi la restaurantele din Parcul Herăstrău

18 Mai 2020   •   11:37
Controale și amenzi la restaurantele din Parcul Herăstrău

Inspectorii sanitar-veterinari au desfășurat, duminică, între orele 16:00 - 22:00, controale la 26 de unităţi care îşi desfăşoară activitatea în Parcul Herăstrău.

Activitatea unui restaurant din parcul Herăstrău care vindea mici şi alte produse din carne preparate la grătar a fost suspendată, iar unitatea a fost amendată cu 5.000 de lei. Motivul îl constituie încălcarea prevederilor legale instituite pe perioada stării de alertă, arată ANSVSA, într-un comunicat.

"Dintre cele 26 de obiective înregistrate sanitar veterinar care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul acestui parc, 20 de unităţi erau închise şi funcţionau 6 unităţi: 3 unităţi tip restaurant, care livrau la domiciliu produse alimentare preparate şi semipreparate, un magazin alimentar care vindea băuturi răcoritoare şi produse alimentare de origine nonanimală ambalate, o rulotă care vindea îngheţată ambalată şi un restaurant care, la ora controlului vindea mici şi alte produse din carne, preparate la grătar, încălcând astfel prevederile legale în vigoare. Ca urmare, această unitate a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei şi activitatea i-a fost suspendată", se arată în comunicat.

La cele 3 unităţi tip restaurant s-a verificat modul în care erau preparate, ambalate şi livrate mâncărurile şi s-a interzis comercializarea preparatelor prin sistemul "take -away", deoarece nu erau asigurate condiţiile de funcţionare.

Nu au fost constatate neconformităţi în ceea ce priveşte cerinţele de igienă privind prepararea, ambalarea şi livrarea la domiciliu a produselor alimentare preparate sau semipreparate.

"Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unităţile de alimentaţie publică unde se desfăşoară activităţi de tip "drive-in", "room-service", livrare la client, "take-away", pentru a verifica atât respectarea normelor şi condiţiilor pentru siguranţa alimentelor, cât şi a celor pentru siguranţa consumatorilor", a declarat Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA

 

×