x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Craterele din asfalt, bucuria rațelor

Craterele din asfalt, bucuria rațelor

de Mariana Zaharia    |    26 Feb 2021   •   08:19
Craterele din asfalt, bucuria rațelor

Este jale pe drumurile din Argeș. O postare a Consiliului Județean Argeș referitoare la refacerea unor șosele a stârnit revolta oamenilor, care au pus chiar și filmări ca să arate cât de greu le este. Pe un drum județean, rațele fac baie în gropile pline de apă. Pe un altul, pare că șoferul este, mai degrabă, la un concurs off road decât în drum spre serviciu. Autoritățile locale spun că banii primiți de la Guvern sunt insuficienți. 

 

Am solicitat Consiliului Județean Argeș să ne spună cine se va ocupa de reabilitarea unor drumuri ale căror prețuri par destul de mari. Un exemplu este DJ508 Căteasca-Furduiești-Teiu-Buta. Doar 4,8 kilometri și un cost de 13.808.420 lei. 

Explicația acestei sume vine din faptul că trebuie refăcut întregul sistem rutier din cauza unor pungi de argilă, refacerea fundației, dar și construirea unor șanțuri betonate, podețe de traversare și podețe de acces la 62 de proprietăți. 

Alt drum, altă sumă care îți ia ochii: DJ703 Morărești-Cuca-Ciomăgești-limita județului Olt. 3,2 km, iar prețul este 7.696.000 lei. 

Una dintre firme, căutată de executori

Ambele lucrări au un numitor comun, firma S.C. General Trust Argeș SRL, și ar fi un adevărat noroc dacă va face aceste lucrări, pentru că tocmai ce a dat de necaz cu o firmă de recuperare a creanțelor care a câștigat executarea societății, în primă instanță, conform Judecătoriei Pitești. Și tot la aceeași instanță, un distribuitor de energie electrică a reclamat General Trust Argeș pentru recuperarea unei sume mici, de 2.800 de lei. 

Însă General Trust nu face singură drumurile, ci s-a asociat cu alte două firme. Una dintre ele este S.C. Development Future Solutions SRL. Din descrierea societății, aflăm că, în 2014 și 2015, nu avea niciun angajat. În 2016, a angajat un om, iar în 2019 a reușit să ajungă la un număr de 20 de angajați. 

Bani doar pentru drumuri scurte

Reprezentanții Consiliului Județean Argeș spun că drumurile respective au devenit prioritate prin faptul că sunt scurte. Pentru cele lungi, nu sunt bani și nici speranțe că vor ajunge în județ sumele necesare.

„Anul acesta, Consiliul Județean Argeș a primit 25 milioane de lei și are un necesar de 110 milioane de lei. Nu avem cum să completăm suma lipsă. Vor rămâne lucrări neterminate, iar de începerea altora nici nu se pune problema. Drumurile acestea enumerate de dumneavoastră și publicate și pe pagina de Facebook a instituției sunt pe sume mici și asta le-a făcut prioritare. La altele, doar proiectul costa 25 de milioane de lei”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. 

 

Lipsa banilor ar putea face din ce în ce mai rare lucrările la drumuri. Anul acesta multe drumuri județene vor rămâne neterminate.

×