x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum se obține aprobarea pentru cursuri online

Cum se obține aprobarea pentru cursuri online

de Diana Scarlat    |    16 Sep 2020   •   10:03
Cum se obține aprobarea pentru cursuri online

Medicul de familie este cel care poate ajuta părinții să obțină aprobarea școlii, pentru a ține copiii acasă, în caz de suspiciuni privind degradarea stării de sănătate a acestora sau alte pericole. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au stabilit câteva proceduri simple pentru cei care vor să evite contaminarea cu virusul SARS-CoV2.

 

Școala a-nceput cu o serie de restricții și măsuri de precauție, pentru a se stopa răspândirea virusului SARS-COV2, iar părinții sunt responsabili pentru trimiterea în colectivitate a copiilor. Cei care se tem de o posibilă contaminare a copiilor lor trebuie să ia legătura cu dirigintele clasei și cu medicul de familie, pentru a solicita ca elevul să facă online cursurile, într-o anumită perioadă. Medicul de familie eliberează o adeverință care va sta la baza solicitării părintelui către unitatea de învățământ. În alte situații, dacă familia are suspiciuni în privința pericolului de contaminare, după ce copilul sau un membru al familiei a intrat în contact cu persoane contaminate, trebuie să anunțe DSP, care va face o anchetă epidemiologică, iar pentru copii se va face cerere de lecții online, în perioada de izolare la domiciliu sau carantină. O altă modalitate este cea clasică, prin care copilul rămâne acasă, dacă există suspiciuni ale părinților, cu privire la posibila lor îmbolnăvire sau contaminare cu SARS-COV2, iar după consultația la medicul de familie, acesta emite adeverința necesară la școală. 

 

Medicul curant decide

Copiii care locuiesc în acelaşi spațiu cu o persoană care face parte dintr-un grup cu risc pot merge la școală sau la grădiniță, conform recomandărilor autorităților. „Pot exista anumite cazuri în care, după o evaluare concretă şi individuală a gradului de boală a persoanei respective şi a riscului de contaminare cu SARS-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă, se poate recomanda de către medicul curant, cu acordul familiei, ca acel copil să nu se prezinte fizic la şcoală. Pentru cei care nu pot reveni la şcoală, reprezentanţii unităţilor de învăţământ vor identifica soluţii pentru asigurarea procesului educaţional la distanţă”, se specifică în Ordinul comun al celor două ministere. 

 

Elevii cu boli cronice care privesc cu teamă întoarcerea la şcoală, precum şi părinţii acestora vor fi consiliaţi de medicii specialişti şi psihologii care îi au în îngrijire, în privinţa măsurilor suplimentare necesare pentru a se simţi în siguranţă. 

Ordinul Comun MEC/MS
 

×