x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cursuri de recuperare şcolară pentru copiii vulnerabili

Cursuri de recuperare şcolară pentru copiii vulnerabili

de L. Budin    |    02 Iul 2020   •   10:55
Cursuri de recuperare şcolară pentru copiii vulnerabili

Micuţi vulnerabili, aflaţi în evidenţa organizaţiei Salvaţi Copiii, au intrat de ieri în programe educaţionale menite a-i face să recupereze cunoştinţele la care nu au avut acces pe timpul şcolii online. Clasele de educaţie remedială au loc în 20 de localităţi din ţară.

 

Pe perioada verii, 4.600 de copii sunt incluşi în 127 de clase de educație remedială, cu respectarea normelor de protecție și distanțare socială. Pentru recuperarea decalajelor, se vor organiza 100 de grupe pentru programul „Şcoală după şcoală” şi 27 de grupe pentru „Grădinița estivală”, pentru cei din ciclul preșcolar.

 

La oraş şi la ţară

Clasele vor fi deschise, într-o primă etapă, în școli din București, Constanța, Craiova, Iași, Lupeni, Mangalia, Negrești, Petrila, Reșița, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș și Târgoviște.

Douăzeci de grupe vor fi deschise şi în rural: în localitățile Prejmer și Viștea de jos, din județul Brașov, și în localitățile Bahnea și Idiciu, din Mureș. Micuţii vor primi inclusiv suport psihologic.

 

Învăţare prin joc

Activitățile vor include cursuri de recuperare a cunoştinţelor, educaţie pentru sănătate şi respectarea normelor de igienă, instruire pentru utilizarea tehnologiei moderne, educaţie nonformală şi financiară, învăţare prin joc, experimente ştiinţifice – inclusiv ieşiri în aer liber şi drumeţii.

Activitățile se vor desfășura cu asigurarea distanței sociale, atât la interior, cât și la exterior. Grupele vor avea 5 – 10 copii, pentru maximum 3 ore/zi de școală (la interior sau în aer liber). Cursurile se vor ţine în serii alternative.

 

O analiză realizată la finalul lunii aprilie de organizația Salvați Copiii, în 500 de gospodării, arată că, din 891 de copii școlari, 42,42% nu au avut acces la educație online, ci doar la alte intervenții de educație la distanță, la sprijin educațional din afara școlii – sau au fost complet privați de educație.

 

 

150 de cadre didactice, psihologi și asistenți sociali se implică în susținerea activităților de vară.

 

 

×