x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social De ce să oferi flori de Sărbători

De ce să oferi flori de Sărbători

de L. Budin    |    23 Dec 2020   •   08:50
De ce să oferi flori de Sărbători

Decembrie e luna cadourilor, se ştie – chiar şi în pandemie. În cadrul unei campanii de susţinere a floriştilor din România şi adresată consumatorului final, Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic din România (AADF) încurajează darurile cu flori, plante şi aranjamente specifice, de sezon. Campania vine în contextul scăderii vânzărilor de anul acesta.

Domeniul floristic este și el greu încercat de criza sanitară. „Traversăm o perioadă dificilă, dar aceasta nu ne împiedică să ne unim forțele, să strângem rândurile și să ne ajutăm reciproc, pentru a o traversa cât mai creativ”, spune Filomena Brisc, președinte AADF.

 

Efect antistres

Florile nu vor lipsi niciodată din casele românilor, spune președintele AADF. Trebuie găsită doar calea potrivită pentru ca ele să ajungă, fără efort, la destinaţie. Fiindcă plantele înseamnă stare de bine. Floriștii din asociaţie spun că merită să oferi un buchet sau un aranjament celor dragi, pentru că florile au efect antistres. Și în cazul celui care oferă, și în cazul celui care primește. Într-o perioadă apăsătoare, un mănunchi colorat și frumos mirositor cucerește inima, relaxează, sporind creativitatea.

 

Clasic, pentru seniori

Florile, la buchet sau în ghiveci, înfloresc zâmbete pe chipul vârstnicilor. Ce dar poate fi mai clasic și mai elegant? Cei de la AADF citează un studiu realizat de Universitatea de Stat din New Jersey, conform căruia florile aduc un tonus pozitiv persoanelor în vârstă. Alungă gândurile negre, readuc, din cotloanele minţii, amintiri dragi, dau un sentiment de siguranţă. Florile sunt leac împotriva însingurării și micșorează distanţele. Pe mesele festive, reprezintă nota de prospeţime și de culoare necesară, completând armonios atmosfera specială.

×