x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Decizie bombă. Ce măsuri va lua Nicușor Dan cu privire la companiile municipale

Decizie bombă. Ce măsuri va lua Nicușor Dan cu privire la companiile municipale

16 Dec 2020   •   14:54
Decizie bombă. Ce măsuri va lua Nicușor Dan cu privire la companiile municipale
Sursa foto: Lucian Alecu

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să desființeze companiile municipale deoarece sunt ineficiente. 

"Luni facem primul pas spre desfiinţarea companiilor municipale costisitoare sau chiar falimentare din Bucureşti. Pe lângă completarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu noii consilieri generali şi alegerea viceprimarilor Capitalei, am inclus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 21 decembrie proiectele de hotărâre pentru desemnarea noilor reprezentanţi ai municipalităţii în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) ale companiilor municipale.

Aceşti noi reprezentanţi vor avea mandate clare şi limitate, cu obiectivul desfiinţării acestor companii ineficiente. Bucureştenii nu vor mai plăti risipa şi incompetenţa, iar Primăria Capitalei va contracta serviciile de care are nevoie de pe piaţa liberă, în mod transparent, prin contracte corect negociate", a scris acesta, pe Facebook.

Consiliul General are pe ordinea de zi din data de 21 decembrie, 28 de proiecte de hotărâre pentru desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în Adunări generale ale acţionarilor din 24 de companii municipale, printre care Societatea de Transport Bucureşti STB SA, Service Ciclop SA, REBU, Apa Nova Bucureşti.

Totodată, va fi dezbătut și un proiect pentru înfiinţarea unei comisii speciale privind monitorizarea companiilor municipale. Aceasta va fi alcătuită din 9 consilieri municipali şi va funcţiona timp de 2 ani. Comisia va prezenta, la interval de 6 luni,  rapoarte cu propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii. 

×