x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Descoperire fără precedent la Chiajna. Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane

Descoperire fără precedent la Chiajna. Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane

29 Iul 2021   •   13:07
Descoperire fără precedent la Chiajna. Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane

O jumătate de tonă de cocaină, a cărei valoare pe piața drogurilor depășește 25 de milioane de euro, a fost descoperită în 35 de baxuri de banane. Proveniența baxurilor de banane era Columbia, dar achiziția s-a făcut dintr-un stat UE, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descoperit, marți, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

Surse judiciare au declarat că depozitul este în localitatea Chiajna.

IGPR a transmis, joi, că în urma cercetărilor, s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Anchetatorii fac investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cocaina