x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Despre schimbările climatice, la GreenTech Film Festival

Despre schimbările climatice, la GreenTech Film Festival

07 Noi 2019   •   20:30
Despre schimbările climatice, la GreenTech Film Festival
Sursa foto: Adorian Tarla

Cei preocupaţi de problemele de mediu şi de tehnologiile verzi sunt aşteptaţi la GreenTech Film Festival. Evenimentul are loc anul la acesta la Bucureşti, între 11 şi 17 noiembrie, şi la Cluj-Napoca, pe 22 noiembrie. Pentru ediţia din acest an, Suedia, Norvegia şi Finlanda vor aduce exemple de bune practici, din experienţa lor în materie de susținere și finanțare de programe care promovează tehnologiile inovatoare pentru combaterea schimbărilor climatice.

Vor rula, în premieră, două filme documentare produse de compania Patagonia: „Blue Heart”, care documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei, şi „Artifishal”, despre impactul fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din lume. Nu trebuie ratat fabulosul film „Chaising Ice”, despre dispariţia gheţarilor, câştigător a peste 30 de premii la festivalurile internaţionale.

Programul include şi activităţi pentru copii şi tineri – animaţii, reciclare creativă, robotică. Micuţii vor face cunoştinţă cu Alpha - roboţelul umanoid, cu Oh-Bot - robotul care vorbeşte, şi vor învăţa cum se programează cel mai mic robot programabil din lume.

Programul complet al evenimentelor, la care accesul e gratuit, poate fi găsit pe site-ul festivalului.

 

 

 

×