x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Domeniul Regal Peleş: spaţii pentru carantină

Domeniul Regal Peleş: spaţii pentru carantină

de L. Budin    |    20 Mar 2020   •   18:30
Domeniul Regal Peleş: spaţii pentru carantină
Sursa foto: Daniel Angelescu

Spaţiile de cazare de pe Domeniul Regal Peleş vor fi puse la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, a anunţat ieri biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei. „Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României, Custodele Coroanei și surorile sale au luat decizia de a pune la dispoziția Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu titlu gratuit, un număr de 53 de spații de cazare individuale în unitățile hoteliere și vilele de pe Domeniul Regal Peleș, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină”, se spune în comunicat. „Asociația Casa Majestății Sale a primit confirmarea acestei decizii din partea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”, se mai specifică în document.

Cu o săptămână în urmă, Majestatea Sa Margareta a României, în calitate de preşedinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, anunţa faptul că a făcut demersuri către donatori, pentru ca produse de igienă să ajungă la un număr cât mai mare de persoane şi instituții, şi că un milion de măşti sanitare urmau să ajungă în ţară şi să fie distribuite. 

                                                                                    

„Cu toții suntem tulburați de răspândirea galopantă a acestei afecțiuni, necunoscute până acum. Dar îndemn pe cetățenii noștri la calm și rațiune. În aceste momente, este nevoie să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili și, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente. Împreună, suntem o forță capabilă să învingă această amenințare la adresa sănătății noastre”

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

×