x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Droguri de mare risc transportate ca-n filme 

Droguri de mare risc transportate ca-n filme 

de Mariana Zaharia    |    27 Ian 2021   •   08:40
Droguri de mare risc transportate ca-n filme 

Judecătorii din Argeș au condamnat un traficant de droguri dat în vileag chiar de către unul dintre cărăuși. Femeia le-a povestit celor de la Antidrog cum aducea metamfetamină, un drog de mare risc, ascunsă în cavitatea anală, vaginală sau în stomac. Narcoticele erau preluate de acesta din băile unor hoteluri și restaurante de lux cu renume internațional. 

 

Femeia de la care a pornit ancheta pentru trafic internațional de droguri nu a povestit de bunăvoie despre infracțiunile pe care le comitea, ci după ce a fost prinsă în aeroport. A încercat să treacă de porți cu droguri în vagin și în stomac, fără să știe că era urmărită. 

 

Pachetele, eliminate la Spitalul de Urgență

Polițiștii au dus-o la Spitalul de Urgență Floreasca și, sub supravegherea medicilor, a eliminat patru pachete cu narcotice. Le adusese din Istanbul, iar polițiștii știau asta pentru că îi supravegheau și pe ea, și pe traficant. Femeia a fost audiată apoi de către procurorii Antidrog. 

„A recunoscut acuzațiile ce i se aduc și a precizat că, începând cu anul 2016, a efectuat numeroase curse în și din țări precum Turcia, Israel și Belgia, efectuând transport internațional de droguri. Inițial a fost cooptată în această activitate de către o altă persoană, din cercul acestuia de prieteni făcând parte și numitul A. A., care i-a propus să realizeze transporturi de droguri și pentru el. A precizat că pentru transportul din Israel primea minimum 2.000 de dolari, iar pentru Bruxelles, aproximativ 500 de euro. Înainte de a rămâne însărcinată în august 2018, dar și ulterior, s-a întâlnit cu cetățeanul care a inițiat-o în această activitate și cu A. A. în Turcia și, la solicitarea acestora, a transportat droguri din Turcia în Israel”, scrie în rechizitoriul făcut de procurori.

 

Ascunse în spoturi luminoase

Potrivit anchetatorilor, în perioada sarcinii, aceasta a efectuat un singur transport, iar după ce a născut, a făcut o pauză și nu a mai ținut legătura cu cei doi. 

După o vreme însă, „A. A. a contactat-o telefonic pentru a o chema în București în scopul de a sta de vorbă despre reluarea efectuării de transport de droguri. Ca și regulă, inculpatul îi indica locațiile unde trebuia să meargă, diverse hoteluri și restaurante, unde aceasta găsea drogurile anterior ascunse, porționate și ambalate, în băi, spoturi de iluminat, sisteme de ventilație, droguri pe care ulterior aceasta le introducea în cavitatea anală sau genitală și le aducea în țară”, arată procurorii. 

După audiere, femeia a colaborat cu polițiștii și i-au organizat un flagrant traficantului. 

Narcotice care provoacă halucinații 

Drogurile traficate internațional de către cei din dosarul ofițerilor Antidrog din Pitești sunt din categoria celor deosebit de periculoase. Asta le făcea, însă, și foarte scumpe. Vândută în cluburi de noapte din oraș, metamfetamina (Speed) crește nivelul dopaminei din creier într-un ritm rapid și necontrolat și dereglează comunicarea între celulele nervoase. În timp, consumul excesiv duce la violență, agresivitate, halucinații, convulsii. Însă nu afectează doar creierul, ci și inima, plămânii și alte organe. 

 

Dozele foarte ridicate de Speed duc la dereglarea ritmului cardiac, pierderea capacității de coordonare a mișcării, convulsii, inconștiență sau chiar moarte, ca urmare a unui infarct sau accident vascular cerebral. 

 

În dosarul făcut de către procurorii argeșeni celui care a vândut aceste droguri deosebit de periculoase, judecătorii au dat o singură condamnare. Mai exact, cel care coordona cărăușii și vânzarea a primit doar 4 ani de închisoare. 

 

2.000 de dolari primea femeia-cărăuș la un transport din Israel 

 

×