x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Efectivele de polițiști locali au fost suplimentate în Parcul Lumea Copiilor. Populația nu va fi sancționată

Efectivele de polițiști locali au fost suplimentate în Parcul Lumea Copiilor. Populația nu va fi sancționată

15 Mai 2020   •   10:54
Efectivele de polițiști locali au fost suplimentate în Parcul Lumea Copiilor. Populația nu va fi sancționată
Sursa foto: facebook

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat că în Parcul Lumea Copiilor vor patrula şase echipaje pe maşini electrice şi 10 poliţişti locali pe trotinete, pentru a se asigura că este păstrată distanţa socială.

"Ne aflăm într-un parc în care aşteptăm în acest weekend peste 70.000 de oameni, în mod uzual, în zilele de primăvară şi vară aici vin peste 70.000 de oameni într-un weekend. Ca atare, având în vedere măsurile impuse de starea de alertă, am dispus suplimentarea efectivelor de poliţişti locali tocmai pentru a ne asigura că oamenii vor circula în grupuri de maximum trei, din aceeaşi familie, ne vom asigura de faptul că distanţa socială este păstrată. Vreau să îi asigur pe toţi oamenii că poliţiştii locali sunt aici să îi sprijine, rolul pe care îl are în această perioadă Poliţia locală în această locaţie nu este acela de a sancţiona oamenii, este acela de a-i sprijini, de a le oferi suport logistic. Ca atare, pe lângă efectivele pedestre, avem şase echipaje pe maşinile noastre electrice, avem 10 poliţişti locali pe trotinete", a declarat edilul.

Parcul a fost dezinfectat s-au făcut tratamentele pentru prevenirea dezvoltării căpuşelor.

"Dacă vreun om consideră că cel de lângă el ar putea avea o problemă de sănătate, poate să apeleze la noi. Vom avea şi punctul medical deschis, începând de mâine, colegii noştri vor avea termometre. Poliţiştii locali vor fi prezenţi în parc pe toată durata weekendului", a adăugat primarul.

Băluţă a menţionat că trotinetele şi maşinile electrice cu care se vor deplasa poliţiştii locali au fost achiziţionate în 2019. Costul unei maşini electrice este de 6.000 de euro, iar al unei trotinete de 500 de euro.

Igienizarea parcului constă în spălarea aleilor şi a dezinfectarea mobilierului urban și se va face zilnic, pe timpul nopţii.

Conele de fitness şi spaţiile de joacă pentru copii rămân închise.

"Orarul oricărui parc este reglementat. Pe timpul verii avem o funcţionare până la ora 1, în mod curent, dar după această oră, tocmai pentru că este firesc să avem grijă de parc, să putem face igienizare, este normal ca parcul să fie gol. Ne vom apuca de acest lucru pe timpul nopţii, ora 12.00 - 1.00. O să facem, de asemenea, tratamentul de prevenţie pentru căpuşe, va veni momentul când va trebui să stropim pentru ţânţari. Această activitate se desfăşoară cu peste 100 de oameni, în mod curent, igienizare, spălat, măturat, dezinfectat, tratamente", a mai spus Băluţă.

×