x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Evaluări pentru teze, planuri de digitalizare

Evaluări pentru teze, planuri de digitalizare

de L.Budin    |    27 Oct 2020   •   08:45
Evaluări pentru teze, planuri de digitalizare

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat, ieri, că o decizie în ceea ce priveşte susţinerea tezelor în acest an şcolar va fi luată în urma unor evaluări făcute de specialişti, după consultarea cu sindicatele, cu părinții și cu elevii. Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), Luminița Barcari, a precizat că a fost analizată varianta prin care tezele să fie date indiferent de scenariile în care funcționează școlile.

Structura subiectului pentru Evaluarea Naţională a elevilor de a VIII-a, la Limba şi literatura română, va fi simplificată, a mai spus ministrul. În contextul în care a fost prezentă ieri la un eveniment pentru elaborarea strategiei privind digitalizarea educaţiei, Anisie s-a mai referit la faptul că, din 2021, bugetul MEC va avea o componentă de investiții pentru digitalizare. În prezent, 2.200 de unități de învățământ, din cele 22.000 existente în ţară, nu au conexiune la internet.

În ultimii nouă ani nu au fost alocaţi bani pentru digitalizarea educaţiei, a precizat Monica Anisie. Anul acesta însă, Guvernul a aprobat 150 de milioane de lei pentru tablete și alte 100 de milioane pentru un stoc de rezervă. 

2.800 de unităţi de învăţământ au fost conectate la internet, în septembrie, ca urmare a intervenţiilor MEC.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Evaluarea Naţională