x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Expoziție cu „Actori de pus în ramă” de la „Nottara”

Expoziție cu „Actori de pus în ramă” de la „Nottara”

de Monica Cosac    |    28 Aug 2020   •   10:16
Expoziție cu „Actori de pus în ramă” de la „Nottara”

Cei 16 actori ai Teatrului „Nottara”, care într-o perioadă grea pentru lumea culturală au acceptat provocarea de a trece de la piesele de teatru la „interpretarea” unor lucrări de artă aflate în patrimoniul Muzeului Național de Artă al României (MNAR), și-au îndeplinit cu brio dificila sarcină.

 

Campania „Actori de pus în ramă”, demarată la începutul lunii mai, a ajuns la final, după 16 săptămâni, în care i-a purtat iubitorii de artă prin Galeria Națională și Galeria Europeană ale MNAR, dar și prin muzeele satelit Muzeul Colecțiilor de Artă și Muzeul K.H. Zambaccian.

Însă pentru a răsplăti efortul actorilor, campania va continua cu o expoziție care va reuni colajele obținute de-a lungul celor patru luni. „Campania a fost uimitoare pentru noi, fiecare interpretare a fost surprinzătoare. Talentul, creativitatea și dăruirea celor 16 actori ai Teatrului Nottara au fost apreciate de urmăritorii noştri de pe paginile de Facebook. Vom încheia campania de succes cu o expoziţie gratuită, accesibilă publicului larg, pe care o vom organiza în parteneriat cu Teatrul Nottara”, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar al MNAR.

Colajele vor fi expuse în vitrinele Teatrului „Nottara” de pe Bd. Magheru și, ulterior, pe gardul MNAR, pe Calea Victoriei. Instinctul firesc de a căuta asemănări și diferențe între original și „reproducere” va da ocazia publicului de a observa detalii în operele de artă pe care poate le-ar fi trecut cu vederea în mod obișnuit, spun reprezentanții MNAR.

Astfel, bucureștenii îi pot revedea, alături de operele interpretate, pe toți actorii „puși în ramă”: Ioana Calotă, Răzvan Bănică, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Filip Ristovski, Raluca Gheorghiu, Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu și Crenguța Hariton.

 

 

Filip Ristovski a reinterpretat o compoziție complexă, lucrarea „Sfântul Ieronim în chilia sa”, realizată în școala lui Joos van Cleve

×