x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Familia lui Dincă, în audieri-maraton

Familia lui Dincă, în audieri-maraton

de Ion Alexandru    |    23 Aug 2019   •   08:00
Familia lui Dincă, în audieri-maraton
Sursa foto: Observator.tv

Soția, fiii și fiica lui Gheorghe Dincă au fost audiați, ieri, timp de peste zece ore la sediul DIICOT București, după ce avocatul familiei Luizei Melencu, Tinel Pop, a depus o plângere în care a cerut audierea acestora. Solicitarea a fost motivată de informațiile potrivit cărora Elena Dincă s-a aflat la “casa groazei” la sfârșitul lunii aprilie, lună în care Gheorghe Dincă a răpit-o și sechestrat-o pe Luiza, despre care suspectul susține că a ucis-o și a incendiat-o.

 

Interesant este faptul că Tinel Pop, deși este autorul sesizării, a aflat din presă că familia lui Gheorghe Dincă era așteptată la DIICOT București. Avocatul a acuzat inclusiv faptul că procurorii nu i-au permis să participe la aceste audieri.

Pe surse, însă, este vehiculată informația că anchetatorii se concentrează, în cadrul acestor audieri, nu pe Elena Dincă, ci pe unul dintre fiii lui Gheorghe Dincă, despre care ar exista indicii că, în urmă cu mai mulți ani, ar fi făcut parte dintr-o rețea de proxenetism. De altfel, până la închiderea ediției, doar acest fiu al lui Dincă fusese audiat.

În legătură cu Elena Dincă, familiile victimelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au cerut procurorilor audierea acesteia nu în calitate de martor, din care are dreptul de a nu face declarații care ar putea să-l incrimineze pe soț, ci în calitate de suspect. Asta, deoarece există informații potrivit cărora Elena Dincă ar fi revenit din Italia, în jurul datei de 26 aprilie 2019, la Caracal, în condițiile în care răpirea și sechestrarea Luizei, în “casa groazei”, a avut loc în data de 14 aprilie.

 

Anchetatorii, sub anchetă

 

În paralel, audieri au avut loc și la sediul Parchetului Tribunalului Olt, unde procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au invitat mai mulți polițiști care au fost implicați, în ziua de 25 iulie 2019, în operațiunea de localizare a Alexandrei Măceșanu, după ce aceasta a apelat Serviciul 112. În același dosar, a fost deja începută urmărirea penală “in rem” pentru abuz în serviciu, iar Inspecția Judiciară a declanșat o anchetă disciplinară împotriva procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal.

Pe de altă parte, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a depus, ieri, două cereri, una la Interpol și alta la Europol, solicitând oficial darea în urmărire internațională a celor două victime răpite de Gheorghe Dincă. Cumpănașu aștepta, la închiderea ediției, să primească de la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, raportul anchetei efectuate de Corpului de Control la Institutul Național de Medicină Legală.

 

 

 

×
Subiecte în articol: gheorghe dincă