x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Fane, „argatul lui Dincă”, reținut pentru violarea Luizei Melencu

Fane, „argatul lui Dincă”, reținut pentru violarea Luizei Melencu

de Ion Alexandru    |    28 Noi 2019   •   08:43
Fane, „argatul lui Dincă”, reținut pentru violarea Luizei Melencu

DIICOT l-a reținut, ieri, pe Ștefan Risipiceanu (46 de ani) - unul dintre oamenii pe care Gheorghe Dincă îi folosea la munci în curtea casei groazei - pentru că a violat-o pe Luiza Melencu, tânăra răpită în luna aprilie a acestui an și despre care nu se mai știe absolut nimic. Procurorii spun că suspectul nu este acuzat, în acest moment, și de complicitate la omor sau la trafic de persoane.

Ștefan Risipiceanu este una și aceeași persoană cu celebrul „Fane”, vecin al lui Gheorghe Dincă, despre care fiica presupusului autor al crimelor de la Caracal a povestit că l-a văzut ieșind din curtea casei tatălui său în dimineața zilei în care a fost răpită Alexandra Măceșanu. Risipiceanu a intrat în atenția DIICOT încă din luna august, după ce profilul său genetic a fost identificat în camera în care victimele lui Dincă au fost ținute.

Conform procurorului-șef interimar Georgiana Hosu, în data de 14 aprilie, după ce Dincă a răpit-o pe Luiza, a fost surprins de vecinul său și, în schimbul tăcerii, cu acordul acestuia, a întreținut raporturi sexuale neconsimțite cu victima. Ambii agresori au participat la acțiunile de viol, conform anchetatorilor. Risipiceanu este un individ fără ocupație, fără studii, fără un domiciliu stabil, fără ocupație și cunoscut ca fiind consumator de alcool. Până în prezent nu există informații potrivit cărora suspectul ar fi implicat și în celelalte infracțiuni săvârșite de Gheorghe Dincă, respectiv la răpirea, sechestrarea și eventual uciderea Luizei Melencu, și nici la infracțiunile săvârșite împotriva minorei Alexandra Măceșanu. De asemenea, Risipiceanu nu este cunoscut cu antecedente penale.

Ancheta va fi finalizată până luna viitoare Individul reținut ieri a dat, în vară, mai multe interviuri pentru posturile de televiziune, fiind chiar invitat în cadrul unei emisiuni de maxima audiență. Atunci, jurnaliștii au observat că acesta prezenta arsuri pe brațe și pe gât. El a explicat rănile ca fiind „de la soare”. Dosarul „Caracal ” urmează să fie finalizat și va fi trimis în instanță până la sfârșitul acestui an, a precizat procurorul-șef interimar al DIICOT. Cu atât mai mult cu cât la sfârșitul lunii ianuarie expiră și perioada maximă prevăzută de lege pentru ca Gheorghe Dincă să poată fi menținut în stare de arest preventiv, în faza urmăririi penale.

×
Subiecte în articol: Ștefan Risipiceanu