x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social GALERIE FOTO - Campania 'O viaţă cât un Centenar'

GALERIE FOTO - Campania 'O viaţă cât un Centenar'

19 Apr 2018   •   17:20
GALERIE FOTO - Campania 'O viaţă cât un Centenar'
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

Statul nu e compus doar din legi, însemne şi reguli, ci, în primul rând, este alcătuit din cetăţeni, a declarat, joi, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, cu ocazia sărbătoririi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a cinci români născuţi în 1918. 

"Ne aflăm aici pentru a aniversa cinci vieţi lungi şi pline. Vieţi lungi, pentru că fiecare dintre aceşti cetăţeni au vârsta statului unitar al tuturor românilor, vârsta României Mari. Vieţi pline, pentru că, asemenea ţării noastre, existenţele lor nu au fost ferite de răsturnările şi vitregiile istoriei. Însă, dincolo de aceste fapte, ne aflăm aici ca să ne reamintim un lucru pe cât de evident, pe atât de des trecut cu vederea: statul nu e compus doar din legi, însemne şi reguli, ci - aş zice - în primul rând este alcătuit din cetăţeni", a spus George Ivaşcu. 

El a arătat că România unită nu este o noţiune abstractă, ci o mare familie, în care ''ne regăsim laolaltă cu părinţii şi bunicii noştri''. 

"Oamenii pe care îi onorăm astăzi nu sunt eroi de poveste, însă poartă la vedere povestea cea mai importantă: firele albe, ridurile şi palmele lor muncite mărturisesc o viaţă lungă şi plină de efort. Este firesc, la o vârstă atât de frumoasă. Ar mai fi însă un detaliu, unul esenţial: privirea. Veţi regăsi în ochii lor, intacţi în ciuda timpului, copii poznaşi, adolescenţi visători şi tineri energici. Chipurile din faţa noastră sunt chipul României, cea de până la noi, dar şi cea de mâine", a arătat Ivaşcu. 

George Ivaşcu, alături de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au participat joi la ceremonia de lansare a campaniei "O viaţă cât un Centenar", dedicată cetăţenilor români care împlinesc în Anul Centenarului Marii Uniri venerabila vârstă de 100 de ani. AGERPRES

×