x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Guvernul promite plata restanțelor salariale. Minerii din Valea Jiului și-au reluat activitatea

Guvernul promite plata restanțelor salariale. Minerii din Valea Jiului și-au reluat activitatea

23 Feb 2021   •   10:52
Guvernul promite plata restanțelor salariale. Minerii din Valea Jiului și-au reluat activitatea

Întrucât protestul din Valea Jiului a luat sfârșit, activitatea minelor revine la normal, iar primul tren cu cărbune va pleca, după-amiază, la Termocentrala Mintia, după cum a anunțat directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane.

Se lucrează normal începând cu schimbul trei. La Mina LUpeni vor fi efectuate operațiuni de asigurare a abatajelor și reparații. 

Circa 4.000 de locuințe din Deva nu au apă caldă și căldură din cauza opririi Termocentralei Mintia. Activitatea a fost întreruptă pe 19 februarie din cauza lipsei de cărbune. Școlile din localitate desfășoară cursuri online. 

Minerii din Valea Jiului au intrat în grevă săptămâna trecută din cauza întârzierilor salariale pentru luna ianuarie, a neprimirii tichetelor de masă și a decontării transportului timp de 10 luni. În urma negocierilor, guvernul va aloca bani pentru plata tuturor restanțelor în zilele de 25-26 februarie.

 

×
Subiecte în articol: valea jiului complex hunedoara