x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Igienizare cu evacuare

Igienizare cu evacuare

22 Ian 2020   •   18:00
Igienizare cu evacuare

Şcoala Generală 133 din sectorul 4 din Capitală a fost evacuată ieri, după ce mai mulţi elevi de clasa a VIII-a au acuzat un disconfort respirator, ca urmare a procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ. Igienizarea s-ar fi impus ca urmare a unor cazuri de gripă confirmate.

În total, 24 de elevi au fost examinaţi la cabinetul şcolar. Mai mulţi copii au fost duşi la spital. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” a declarat, în cursul după-amiezii de ieri, că elevii ajunşi la unitatea medicală respectivă aveau o stare generală bună.

„Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în şcoală, timp de 24 de ore de la dezinfectare, nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării”, au precizat cei de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. „Prin urmare, şcoala a permis accesul elevilor şi personalului. După ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, şcoala a anunţat şi Salvarea, şi Pompierii”. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a trimis la faţa locului o echipă de inspectori sanitari, pentru a face verificări.

 

×