x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „În 30 de zile, vor fi infectaţi toţi angajații din Sănătate”

„În 30 de zile, vor fi infectaţi toţi angajații din Sănătate”

de Monica Cosac    |    09 Apr 2020   •   09:56
„În 30 de zile, vor fi infectaţi toţi angajații din Sănătate”
Sursa foto: Pablo_K/Getty Images/iStockphoto

Peste 700 de salariaţi din Sănătate sunt confirmați, până acum, cu coronavirus, iar dacă se va menţine ritmul actual de îmbolnăvire, în 30 de zile, vor fi infectaţi toţi salariaţii din Sănătate, avertizează Federaţia „Solidaritatea Sanitară”. Sindicaliștii acuză Guvernul că nu a luat niciuna dintre măsurile pe care le-au solicitat.

 

„În data de 05 aprilie 2020, erau confirmați cu SARS-CoV-2 un număr de 734 salariați din sănătate. 19% din totalul celor infectați sunt salariați din sănătate. Ritmul în care a crescut zilnic, în medie, numărul salariaților din sănătate infectați SARS-CoV-2 în ultima săptămână a fost de 22,7% (22,7% în plus față de ziua anterioară/zi; în data de 30 martie erau 215 salariați infectați). Dacă se va menține acest ritm, atunci, în 30 de zile, vor fi infectați toți salariații din sănătate. (...) Având în vedere utilizarea inadecvată a testării, respectiv absența testării tuturor salariaților, estimăm că numărul real al salariaților infectați ar putea fi cu un ordin de mărime mai mare”, se arată într-un comunicat al Federației.

Sindicaliștii cer din nou Guvernului un set de măsuri urgente, printre care: protecţia și testarea tuturor salariaţilor din Sănătate, testarea tuturor pacienților (cei asimptomatici reprezentând principala sursă de infectare în spitale), introducerea rapidă, în toate spitalele, a procedurilor specifice pandemiei COVID-19.


 


 

 


 

×