x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Încep lucrările în Prelungirea Ghencea - dar locuitorii sunt rezervaţi

Încep lucrările în Prelungirea Ghencea - dar locuitorii sunt rezervaţi

de L. Budin    |    05 Sep 2019   •   11:01
Încep lucrările în Prelungirea Ghencea - dar locuitorii sunt rezervaţi

Ieri, primarul general Gabriela Firea a anunţat că, din 9 septembrie, vor începe lucrările pentru obiectivul „Penetraţie Prelungirea Ghencea-Domneşti şi Supralărgire bulevardul Ghencea”, cu durată de execuţie de 24 de luni. Optimismul edilului-şef nu este însă împărtăşit de oamenii din zonă.

Primarul Gabriela Firea a anunţat ieri că a semnat, cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti, contractul privind realizarea lucrărilor de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea, costurile totale fiind de 122 de milioane de euro.

Locuitorii din zonă privesc însă cu scepticism promisiunile edilului-şef. „Încă un contract semnat - precum cel din 2007, cu Alpine Bau, reziliat apoi de primărie”, ne-a declarat Delia Mihalache, preşedinta asociaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea. Până acum, oamenii au organizat 11 proteste pentru a pune proiectul pe agenda instituţiilor responsabile. „Aşteptăm să vedem toate exproprierile făcute. Deocamdată, Primăria a notificat doar 50 de proprietari, între străzile Brașov şi Râul Doamnei, dar proiectul are 6 km şi trebuie expropriaţi 200 de proprietari. Aşteptăm să vedem acordul scris dintre Primărie şi deţinătorii de utilităţi care trebuie să-şi mute conductele şi cablurile - Apa Nova, Enel, Distrigaz, Telekom. Şi mai aşteptăm să vedem un calendar al lucrărilor asumat de Primărie, cu termene şi sume alocate pe etape”.

Noua arteră va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete, un nod intermodal şi o parcare tip Park & Ride.

 

×