x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Izolaţi în România, din cauza coronavirusului

Izolaţi în România, din cauza coronavirusului

11 Feb 2020   •   11:18
Izolaţi în România, din cauza coronavirusului

Zeci de oameni sunt izolaţi, în prezent, în România, din cauza noului coronavirus din China. Șapte sunt izolați la domiciliu în Tulcea. Potrivit DSP Tulcea, cei patru cetățeni chinezi, doi bărbaţi, cu vârste de 40 şi 44 de ani, şi două femei, cu vârste de 36 şi 41 de ani, s-au izolat voluntar la domiciliu, dar şi trei bărbaţi români cu vârste de 35 de ani, 29 de ani şi de 45 de ani, care s-au întors din China. „În momentul de faţă, le monitorizăm starea de sănătate, care este în parametri normali”, a spus directorul DSP Tulcea.

Şi în judeţul Galaţi numărul celor ţinuţi în carantină la domiciuliu, după ce s-au întors din China, a ajuns ieri la 13, iar autorităţile locale spun că măsura este preventivă şi că niciunul dintre ei nu prezintă simptome.

În judeţul Buzău, 17 persoane sunt autoizolate la domiciliu, 12 dintre acestea fiind cetăţeni chinezi. Pentru găzduirea pacienţilor suspecţi de coronavirus, tabăra şcolară din localitatea buzoiană Arbănaşi, care are o capacitate de 120 de locuri, a fost desemnată, ieri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, ca locaţie pentru carantina pacienţilor suspecţi.

Totodată, Primăria Capitalei a pus la dispoziţie un spaţiu pentru persoanele care se întorc în ţară din zone unde a fost depistat coronavirusul. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că în prezent sunt în carantină două persoane, iar clădirea respectivă are o capacitate de cazare de maximum 100 de oameni. (M.C.)

 

Noul coronavirus a ucis peste 900 de persoane, iar numărul celor infectate a depăşit 40.000, potrivit bilanţului dat publicităţii, ieri, de autorităţile chineze.

×