x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Jocurile video, noul sport național

Jocurile video, noul sport național

de Dan Straut    |    04 Noi 2020   •   10:33
Jocurile video, noul sport național

Aproape opt milioane de români, împărțiți în șase categorii după comportament, utilizează jocuri video pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete, arată datele primului mare studiu de piaţă legat de consumul de jocuri virtuale din România, lansat ieri de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video (RGDA).

 

„Cifrele globale arată că industria jocurilor video le-a depăşit ca valoare pe cele ale muzicii şi filmului la un loc”, notează autorii studiului. Potrivit acestora, mai mult de jumătate (52%) dintre jucători sunt bărbaţi şi 48% sunt femei. Totodată, 39% din jucătorii adulţi au studii superioare. Un utilizator se joacă, în medie, pe cel puțin două dispozitive, în timp ce platformele cele mai populare pe care românii le utilizează sunt telefonul mobil (64%), PC-ul/laptopul (60%), tableta (20%) şi consola (15,5%). În plus, jocurile online sunt preferate de 14,3% din jucători, iar jocurile din social media - de 6,7%.

 

Buget de 2 euro pe lună

 

Cât despre achiziţia de jocuri video, studiul RDGA arată că 45% dintre respondenţi plătesc pentru acestea, în timp ce 55% preferă să le descarce de pe site-urile cu gratuități. Printre utilizatorii de jocuri pe mobil, cel mai des întâlnit sistem de operare este Android (78%), iar suma cheltuită într-o lună pentru acestea este puțin mai mic de 2 euro (9 lei).

 

Cei care cumpără jocuri video o fac în special din magazinele online (63%), le cumpără noi din magazinele clasice (53%) sau de pe piața second-hand (27%).

×