x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social La ţară, temele se fac în drum

La ţară, temele se fac în drum

de L. Budin    |    28 Oct 2020   •   09:55
La ţară, temele se fac în drum

Copii care ies noaptea din casă, pentru a-şi face lecţiile, copii care pot urmări cursurile online doar pe dealul vecin... Unul din trei sate în care activează fundaţia World Vision România are zone cu semnal de telefonie slab sau inexistent, lucru care afectează învăţarea de la distanţă.

 

Şcoala online este în continuare o utopie pentru mulţi elevi din mediul rural, spun cei de la World Vision. Din cele 313 sate în care fundaţia derulează proiecte, peste 31% au zone cu semnalul slab, foarte slab sau inexistent.

 

Captură de ecran

La sate, zonele cu semnal la telefon şi internet foarte bun sunt, în general, în jurul instituţiilor publice. Cine stă mai departe se descurcă cum poate. Florentina, 17 ani, elevă într-un sat din Vaslui, trebuie să iasă la drum ca să facă exerciţiile pentru acasă: „Când ies la magazin, am semnal pe stradă. Cât mergeam până la magazin, intram pe platforma școlii, vedeam temele și făceam capturi de ecran. Și acasă le rezolvam, și apoi ieșeam iar în drum, ca să le trimit”.

 

Peste deal

Ca să poată folosi telefonul, Georgiana, 17 ani, din acelaşi judeţ, trebuie să suie coasta, prin spatele casei, şi să treacă de o pădure. Şi Anamaria, 16 ani, dintr-un sat din Cluj, trebuie să ia pieptiş dealul vecin, pentru a ajunge la bunica, unde se poate conecta. Mezina familiei, de 9 ani, a făcut doar lecţii predate de mama şi de sora ei mai mare. Cristina, 16 ani, din judeţul Vaslui, s-a învăţat să-şi facă temele noaptea, fiindcă afară e semnal. Numai că acum s-a făcut frig...

World Vision România face un apel la autorităţi, la donatorii individuali şi la companiile private, pentru sprijinirea învățământului rural.

 

 

 

 

×