x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Limita de înălțime pentru polițiștii locali din Timișoara a fost eliminată

Limita de înălțime pentru polițiștii locali din Timișoara a fost eliminată

19 Feb 2020   •   10:35
Limita de înălțime pentru polițiștii locali din Timișoara a fost eliminată
Sursa foto: a1.ro

Consilierii locali ai Primăriei Timișoara au votat, în cadrul unei ședințe extraordinare, noile condiții eliminatorii pentru postul de polițist local. Criteriul înălțimii a fost eliminat însă au fost introduse mai multe probe sportive, potrivit pressalert.ro.

„Luând în considerare evoluția și complexitatea fenomenului infracțional și contravențional care impune intervenția polițiștilor locali și participarea la acțiuni cu grad ridicat de risc, în condiții de pericol deosebit care pot afecta sănătatea și integritatea fizică a polițiștilor locali, se impune recrutarea unor candidați cu calități motrice deosebite și rezistență, mobilitate și trăsături de personalitate puternice precum disciplina, voința, starea de echilibru emoțional”, scrie în raportul de specialitate al proiectului.

Ultimele condiții eliminatorii au fost stabilite în 2013, iar una dintre acestea prevedea ca bărbații să aibă înălțimea minimă 1,75 m, iar femeile 1.70 m.

Reprezentanții municipalității au eliminat aceast criteriu, după ce Agenția Națională a Funcționarilor Publici a arătat, printr-o adresă, că aceasta este discriminatorie.

Polițiștii locali din Timișoara trebuie să fie apți medical și fizic, să treaca testul psihologic pentru a avea dreptul de portarmă și a putea efectua ture de noapte, să dețină permis categoria B și să treacă o probă sportivă suplimentară. 


 

×
Subiecte în articol: politist local conditii timisoara