x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mâncărurile preferate de români în prima zi de deschidere a teraselor

Mâncărurile preferate de români în prima zi de deschidere a teraselor

02 Iun 2020   •   13:30
Mâncărurile preferate de români în prima zi de deschidere a teraselor

Mâncărurile preferate de locuitoriii Capitalei care au mers la terase, au fost ciorba de văcuţă, sarmalele, ciolanul de porc, raţa cu varză şi papanaşii, arată compania City Grill. Ieri a fost prima zi de redeschidere a restaurantelor, după circa două luni de izolare, impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

Cele nouă restaurante ale societății au fost pline la prânz, în ziua redeschiderii, cu liste suplimentare de aşteptare.

"Printre mâncărurile preferate de bucureşteni, ajunşi în restaurante după două luni şi jumătate de pauză, s-au numărat ciorba de văcuţă, sarmalele cu mămăliguţă, ciolanul de porc cu varză călită, pulpele de raţă cu varză şi papanaşii. Capacitatea noastră este mult diminuată faţă de ce reprezintă normalul. Terasele funcţionează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite. Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureştenii îşi doreau să se reîntoarcă în restaurante", a declarat Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

În restaurantele de tip casual dinning au fost, în medie, 2-3 persoane la o masă, iar la cele de tip berării sau restaurante eveniment au fost circa 4 persoane. Nota de plată pentru o masă a fost între 90 şi 120 de lei.

Dacă înainte locaţiile din Centrul Istoric aveau aproape 50% dintre clienţi turişti străini sau expaţi, iar cele de tip casual dinning 20-30%, acum prezenţa străini lor a fost o excepţie.

"Fiecare restaurant al grupului a beneficiat de o investiţie între 2.000 şi 10.000 de euro în măsuri de protecţie - achiziţie de măşti, mănuşi, dezinfectanţi, scannere de temperatură pentru angajaţi, soluţii şi aparate pentru dezinfectarea bucătăriilor. Suprafeţele se dezinfectează la fiecare 30 de minute, mesele se dezinfectează şi ele după fiecare client şi există măşti de unică folosinţă în toate restaurantele, care le sunt oferite clienţilor, în cazul în care nu au şi sunt nevoiţi să intre în interior, la casa de marcat sau la toalete. La intrarea în restaurant există scanner de temperatură. Nu e obligatoriu pentru clienţi să facă testul, dar în cazul în care aceştia vor să îşi verifice temperatura, o pot face", se arată în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: mâncăruri terase