x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Maraton de împăduriri în judeţul Cluj

Maraton de împăduriri în judeţul Cluj

de L. Budin    |    18 Feb 2020   •   18:30
Maraton de împăduriri în judeţul Cluj

Asociaţia Tășuleasa Social, din echipa căreia face parte şi ultramaratonistul Tibi Uşeriu, reîncepe acţiunile de împădurire. Între 21 şi 28 martie, în cadrul acţiunii „Săptămâna Pădurii Transilvania”, va organiza un adevărat maraton de plantări.

Cu ajutorul voluntarilor, asociaţia doreşte să facă cea mai mare acţiune de acest gen, pe 20 de hectare. Începând de sâmbătă, 21 martie, se vor acoperi cu puieţi 10 hectare de pădure la Tritenii de Jos, județul Cluj - iar plantările vor continua toată săptămâna, pe alte 10 hectare. Pe 9 martie încep înscrierile pentru voluntari, asociaţia asigurând transportul persoanelor din Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Pe data de 21 martie, va fi nevoie de maximum 1.000 de participanţi, care vor face plantări între orele 10.00 şi 16.00. Din 23 martie până pe 28, se vor planta câte 2 hectare pe zi, între orele 14.00 şi 18.00, cu ajutorul zilnic a câte 200 de voluntari.

„Având în vedere schimbările climatice și dezastrele naturale din ultimii ani, avem din ce în ce mai mare nevoie de plămânii verzi care să echilibreze aceste stări de criză”, spun cei de la Tăşuleasca Social.

 

1.000 de puieţi vor fi plantaţi cu ajutorul voluntarilor.

 

 

×