x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Memorialul Eroilor din Sănătate

Memorialul Eroilor din Sănătate

de Monica Cosac    |    30 Noi 2020   •   10:42
Memorialul Eroilor din Sănătate

În onoarea lucrătorilor din Sănătate căzuţi la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19, Federația „Solidaritatea Sanitară” a lansat platforma Memorialul Eroilor din Sănătate. Persoanele care accesează această platformă pot aprinde o lumânare simbolică pentru fiecare dintre cei decedați.

 

„Fiecare dintre dvs. sunteți invitat/invitată să vă exprimați omagiul față de sacrificiul colegilor noștri/colegelor noastre!”, a anunțat Solidaritatea Sanitară, adăugând că acest site este o formă de a cinsti memoria celor decedaţi la datorie, adecvată însă la măsurile de protecţie specifice acestei pandemii.

„Construit special pentru mediul online, Memorialul prezintă atât o perspectivă de ansamblu asupra lucrătorilor din sănătate care şi-au făcut datoria cu preţul propriei vieţi, cât şi una de detaliu, ce permite cunoaşterea fiecăruia dintre eroii de până acum. Memorialul permite multiple forme de interacţiune simbolică, aflate la dispoziţia publicului, prin intermediul Cărţii de onoare, a comentariilor comemorative şi a aprinderii unei lumânări simbolice pentru fiecare dintre membrii acestui Panteon virtual”, mai precizează Federaţia. 

 

×