x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mesaj din clasa a X-a B: Sara, te așteptăm la liceu!  

Mesaj din clasa a X-a B: Sara, te așteptăm la liceu!  

de Mihaela Bîrzilă    |    04 Sep 2020   •   11:26
Mesaj din clasa a X-a B: Sara, te așteptăm la liceu!  

Mobilizare impresionantă a copiilor de la Colegiul Național "Elena Cuza" din Capitală, chiar înainte de începerea școlii, pentru colega lor Sara, o româncuță cu suflet uriaș, fiica Sensei-ului Nobuyuki Nukina.

 

Premianta clasei, dintr-o familie româno-japoneză, Sara Nukina, este nu doar o elevă de 10, ci și o adevărată ambasadoare a cântecului popular românesc și japonez. A luat premii la concursuri internaționale în Japonia, Franța, Italia, Malta, Germania, Belarus. În timp ce alte fete de vârsta ei se distrează pe Tik Tok, Sara e pasionată de cultura română și de cea japoneză, poartă cu mândrie ia noastră, îi cinstește pe marii domnitori români și se duce la biserică în fiecare duminică. Deși își dorește o carieră în muzică, a purtat cu mândrie drapelul României și la competiții sportive, dar harul ei este să devină învățătoare, după cum o descrie chiar diriginta ei de la clasa cu profil pedagogic.  

 

Chiar pe final de vacanță, cu doar câteva zile înainte să împlinească 16 ani, Sara a fost nevoită să se interneze de urgență, din cauza unor dureri de cap care nu se mai opreau. Diagnosticul medicilor i-a forțat pe părinți să o tranfere de urgență la Viena, pentru că numai acolo se poate încerca salvarea copilei. 

 

Sara împlinește 16 ani pe 5 septembrie. În loc de tort cu prietenii, se pregătește  să suporte o intervenție extrem de complicată. Colegii de liceu, împreună cu părinții și profesorii, au sărit să ajute cu tot ce pot. Și i-au trimis Sarei și mesaje de încurajare emoționante.  

 

 

Tatăl - un sensei japonez numit Gheorghe

Multiplu campion al Japoniei, tatăl Sarei este maestru la Karate Wado-ryu, având centura neagră cu 6 dani. Sensei Nobuyuki Nukina trăiește în România de aproape 20 de ani și este îndrăgit de sute de copii, pe care i-a inițiat în tainele artelor marțiale. Predă copiilor români principiile de viață ce se regăsesc în filosofia karate-ului, pentru a beneficia de o dezvoltare armonioasă. Wado-ryu înseamnă „Calea armoniei” și este un stil de karate bazat pe tehnici de apărare non-violente.  

 

În 1997, a cunoscut-o în Japonia pe soția sa, Georgiana, iar în 2002 s-au mutat în România. I-a plăcut atât de mult noua sa patrie, încât s-a creștinat ortodox și a fost botezat Gheorghe.  

 

"Voi, românii, ar trebui să vă descoperiți rădăcinile și să aveți grijă de ele", spunea Sensei Nobuyuki Nukina.

 

 

 

„Eleva mea eminentă, eleva mea de 10”

Diriginta Sarei, prof. de matematică Raluca Stoican, Colegiul Național "Elena Cuza": 

"Sara este eleva mea eminentă, eleva mea de 10, căreia nu am putut să îi pun coroniță decât virtual anul acesta. Un model de pioșenie, un model de cumințenie, un model de bunătate sufletească și frumusețe sufletească cum rar mi-a fost dat să întâlnesc, un model pentru noi toți, copii și adulți deopotrivă. Dumnezeu însă i-a dat o încercare extrem de grea de trecut, însă Dumnezeu lucrează prin oameni, tocmai de aceea noi toți o vom ajuta. Ne dorim cu toții ca ea să-și atingă scopul, să fie un învățător bun pentru că acesta este harul ei - să șlefuiască sufletele copiilor exact după sufletul ei bun. Haideți să o ajutăm pe Sara!"

 

 

Sara are dureri de cap de aproape o lună, stări de vomă și deficiențe de vedere cu ochiul drept. În urma investigațiilor prin RMN, s-a constatat că a dezvoltat un glioblastom pe tulpina cerebrală, gradul III – IV. Întrucât o operație care să înlăture complet formațiunea tumorală este imposibilă din cauza locului unde s-a format, tot ce se poate face este o înlăturare parțială, în străinătate. Un astfel de tratament cumulează costuri mari, care nu sunt suportate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.  

 

Pentru a o ajuta pe Sara, au fost deschise următoarele conturi pentru donații: 

 

Beneficiar: NUKINA NOBUYUKI (detalii plată-pentru Sara) 

 

RO98BTRL0430420AK76718XX-(EURO) 

 

RO05BTRLGBPCRT00K7671801 (GBP) 

 

RO57BTRL0430120AK76718XX-(RON) 

 

Adresa băncii: 

Banca Transilvania, Sucursala Victoria, B-dul Iancu de Hunedoara nr. 6, sector 1 

 

Telefon: 0754 035 370 

București, ROMÂNIA 

 

Pentru transfer pe Revolut, acesta este contul: 

GB97 REVO 0099 7067 9180 21.  

 

Numărul de telefon asociat contului: 0752 237 170 (Nukina Nobuyuki) 

×
Subiecte în articol: Sara Nukina